OKULUMUZUN TARİHÇESİ

23.08.2023 102

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, Merhum Dr. Ali Rıza CELEBOĞLU’nun bir kısmını hibe ettiği Müftü Mahallesindeki 3200 m2’lik arsa üzerine, 1986 yılında İl Özel İdaresi ödeneği ile özel tip 8 derslik projesine uygun olarak yapımına başlanmış ve 1988 ortalarında tamamlanmıştır. 1988-1989 öğretim yılı başında Ortaokul olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Okulun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Merhum Konya Valisi Kemal Katıtaş’ın ismi verilerek Vali Kemal Katıtaş Ortaokulu olarak 1993 yılına kadar faaliyetine devam etmiştir.

1993 yılında ilçemizde ikinci bir liseye ihtiyaç duyulması üzerine okul yönetimi tarafından Bakanlığımıza yapılan teklif olumlu karşılanmış, 1994-1995 öğretim yılından itibaren aynı çatı altında Vali Kemal Katıtaş Lisesi olarak eğitim-öğretime başlamıştır.

Okulumuz 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren anadolu lisesi olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okulumuz 3 katlı olup 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 12 dersliğe sahiptir. Halen 3 adet 9. sınıf şubesi, 3 adet 10. sınıf şubesi, 3 adet 11.sınıf şubesi ve 3 adet 12. sınıf şubesi mevcuttur. Okulumuzda; 1 adet Fen Bilimleri Laboratuarı, 1 adet Kütüphane ve 1 adet Bilgi Teknoloji Odası (Sunum Odası), 1 adet Harita Odası mevcuttur. Bunların dışında 1 adet Müdür Odası, 1 adet Müdür Yardımcısı odası, 1 adet Memur Odası, 1 adet Öğretmenler Odası, 1 adet Rehberlik Odası, 2 adet öğrenci Beden Eğitimi dersleri hazırlık odaları mevcuttur. Okulumuzun en alt katında kantini ve her katta öğrencilere ait tuvaletleri mevcuttur. Fen Bilimleri Laboratuarımız, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde kullanılabilecek kapasite de olup bu derslerde yapılabilecek deney ve uygulamalar için elverişlidir. Bilgi Teknoloji Odası( Sunum Odası ) 52 kişilik kapasiteye sahiptir.Bütün sınıflarda etkileşimli tahtalar mevcut olup derslerde kullunılmaktadır. Kütüphane, okul içerisinde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar kitapla hizmet vermektedir. Öğrencilerimizin yararlanabileceği kaynak eserleri yanında Türk ve Dünya Edebiyat’ından romanlar ve süreli yayınlarda mevcuttur. Okulumuz bünyesinde kurulan Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri ve rehber öğretmenleri gözetiminde sürekli olarak hizmet vermektedir. Kantinimiz, okulumuzun en alt katında olup Kooperatifçilik Kulübü öğrencileri tarafından Rehber öğretmenleri gözetiminde işletilmektedir. Sıcak ve soğuk içeceklerinin yanı sırada gıda ürünleri ile öğrencilerimize hizmet vermektedir. Okul Bahçesi etrafı kapalı bir şekilde düzenlenmiş, öğrencilerimizin rahatlıkla gezip dinlenebileceği şekilde temiz bir ortam sağlamaktadır. Ayrıca okul bahçemiz Beden Eğitimi derslerinde kullanılabilmesi için futbol, voleybol ve basketbol sahaları oluşturulmuştur.Bütün bu fizikî imkânların yanı sıra okulumuz 19 öğretmen, 1 Memur, 3 Hizmetli kadrosu ile hizmetini sürdürmektedir.